Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesamlax med gurkcrème och rostad fänkål

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Rekommenderas!

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta citronen och riv skalet fint. Dela gurkan och skär den i 1 cm stora tärningar. Vispa crème fraiche hårt och blanda i citronskal och gurka. Krydda med salt och vitpeppar. Ställ svalt till servering. Värm ugnen till 250 C°. Dela fänkålen och skär den i klyftor. Lägg fänkålen i en smord ugnssäker form droppa över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Baka i ugnen i ca 15 minuter. Strö över pumpafrön, havssalt och svartpeppar. Skär laxen i fyra bitar och krydda dem med salt och vitpeppar. Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxen i dem. Häll olivolja i en stekpanna och stek laxbitarna ca 5 min per sida. Servera sesamlaxen med rostad fänkål, en klick gurkcrème och Quinoa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.