Saftig lax som serveras med en krispig potatissallad med rabarber som är ett tufft och otippat inslag. Syran passar perfekt till den feta laxen med mycket D-vitamin.
Instruktioner
- Gnid in laxen med salt. Häll över ett par droppar sesamolja och massera in på ena sidan av laxen. Låt vila i 10-15 minuter i rumstemperatur.
- Rosta sesamfröna i en torr stekpanna (då försvinner lite av den bittra smaken och smakerna mjuknar något)
Vänd laxen i sesamfröna och bryn den på båda sidor i oljan på hög värme (den ska inte bli genomstekt utan bara få yta)
- Låt svalna och spara stekfettet till dressingen. Skär laxen i tunna skivor. Laxen blir lättare att skiva om man lägger den i frysen 30 minuter först.
- Stek sparrisen på medelvärme i samma panna som laxen för att återvinna smakerna i fettet. Skölj och skiva purjolöken. Skär potatisen i mindre bitar, skiva rabarbern tunt., grovstrimla ramslöken. Blanda allt med solrosskott och gröna linser.
- Lägg upp salladen och laxen, dela sparrisen i tre bitar och stick in i salladen.
Mixa alla ingredienser till dressingen till en slät sås.
Smaka av med salt och peppar och servera till salladen.
Publicerat den
28 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar