Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesamlax med shitakesås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Asiatiska smaker förenas i denna apelsindoftande lax med sås av smakrik japansk shitakesvamp, vitlök och koriander. Servera gärna med ris och ärtor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs svampen i smör- och rapsolja. Låt kallna. Blanda ned resten av ingredienserna till såsen. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg laxen i en smord ugnssäker form.
  2. Blanda smör- och rapsolja, apelsinskal och salt. Pensla laxen och strö över sesamfrö. Stek laxen i mitten av ugnen 12-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.