Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesamlax med varm quinoasallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är en fröjd för ögat och för gommen när sesamstekta laxspett och pigg limekräm toppar en sötsyrlig röd quinoasallad. 466 kalorier per portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Quinoasallad: Koka upp vatten och buljongtärning, tillsätt quinoan och låt puttra under lock 20 minuter. Låt rinna av i sil. Anas och klyfta rödlöken, skiva ingefäran fint. Skrubba limen i ljummet vatten, riv skalet (och spara till limekrämen) och pressa 1 ½ msk juice. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Stek vitlök och lök 2 minuter på medelvärme i oljan utan att det tar färg. Tillsätt ingefära, sirap, limejuice, salt och chiliflakes. Låt puttra på låg värme 4 minuter. Rör i den väl avrunna quinoan.
  3. Limekräm: Blanda limeskal, yoghurt och salt.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek laxspetten gyllene runt om i sesamoljan på medelvärme. 4 minuter. Salta.
  5. Servera laxen med ljummen sallad och limekräm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.