- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En god rätt på sesammarinerad lax som låter sig väl smaka.
Instruktioner
- Börja med att koka potatis eller ris. Skär laxen i portionsbitar. Saltra och peppra bitarna.
- Vänd den skinnfria sidan i sesamfrön. Stek laxen i het panna i 2-3 minuter på varje sida.
- Woka eller stek thaigrönsakerna tills de är mjuka.
Krydda med några droppar sesamolja.
- Har du ris till så blanda i wokgrönsakerna i riset.
Har du potatis till så servera dem separat. Servera med hoisinsås eller annan smakrik asiatisk sås,
t ex ostronsås eller sweet chilisås.
Publicerat den
6 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Blev jättegott! Jag åt det med röd quinoa och ingefärssås gjord på kesella och färsk ingefära.