- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Annorlunda tillbehör till en god grillad eller stekt köttbit. Gott med en söt chilisås till.
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 180 grader.
- Koka potatis och ris. Kyl ner potatisen och riset.
Pressa potatisen och blanda den med riset, osten, gräslöken, salt och peppar.
- Knåda allt till en jämn massa.
Forma runda bollar, panera bollarna i sesamfrö.
- Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Dom flyter ut lite så tänk på att inte lägga dom för tätt. Det blir ca 20 stycken.
Baka dom i ugnen i ca 25 minuter tills dom har blivit gyllenbruna.
Publicerat den
28 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hejsan. Jag har lagat dina sesampanerade rispotatisplättar och det var jättegott. Jag serverade dem till mangomarinerade kycklinglår. Ska göra dem flera gånger och då till någonting annat än kyckling. Jag har lagt in ett par bilder också, hoppas du inte har något emot det? såg att du bodde i Torrevieja nu. Vi åker dit varje år på semestern, tycker det är bra där, men ack det blir dyrare där också som överallt annars.