Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesampanerade selleribiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mjälla skivor av rotselleri panerade och stekta i olja tills de är knapriga och vackert gyllene, en riktigt läcker vegetarisk rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och ättika. Skala rotsellerin och koka den 20 minuter i ättiksvattnet under lock. Ta upp sellerin låt den rinna av och svalna.
  2. Blanda mjöl med örtsalt och svartpeppar i en djup tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik och salta lätt. Blanda ströbröd och sesamfrön i en djup tallrik.
  3. Skär rotsellerin i 1½ cm tjocka skivor. Vänd hälften av skivorna först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödsblandningen så+ att de täcks väl av panering.
  4. Hetta upp 1 msk olja i en stor teflonstekpanna och stek de panerade skivorna på medelvärme tre minuter.
  5. Vänd skivorna, tillsätt lite mer olja och stek ytterligare tre minuter. Ta upp skivorna ur pannan och låt rinna av på hushållspapper. Håll dem varma under aluminiumfolie.
  6. Gör på samma sätt med resten av selleriskivorna. Lägg upp selleribiffarna på tallrikar och garnera med tomater, sallad, champinjoner och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.