Mjälla skivor av rotselleri panerade och stekta i olja tills de är knapriga och vackert gyllene, en riktigt läcker vegetarisk rätt.
Instruktioner
- Koka upp vatten och ättika. Skala rotsellerin och koka den 20 minuter i ättiksvattnet under lock. Ta upp sellerin låt den rinna av och svalna.
- Blanda mjöl med örtsalt och svartpeppar i en djup tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik och salta lätt. Blanda ströbröd och sesamfrön i en djup tallrik.
- Skär rotsellerin i 1½ cm tjocka skivor. Vänd hälften av skivorna först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödsblandningen så+ att de täcks väl av panering.
- Hetta upp 1 msk olja i en stor teflonstekpanna och stek de panerade skivorna på medelvärme tre minuter.
- Vänd skivorna, tillsätt lite mer olja och stek ytterligare tre minuter. Ta upp skivorna ur pannan och låt rinna av på hushållspapper. Håll dem varma under aluminiumfolie.
- Gör på samma sätt med resten av selleriskivorna. Lägg upp selleribiffarna på tallrikar och garnera med tomater, sallad, champinjoner och citronklyftor.
Publicerat den
3 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar