Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesamrutor

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Ett smidigt långpannebröd med sesamfrön

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250°
  2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt honung, salt, grahamsmjöl, smör i klickar, sesamfrön, nästan allt vetemjöl och sist den ljumma mjölken. Arbeta till en smidig lös deg.
  3. Bred ut degen i en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper.
  4. Platta ut degen så att den blir jämn. Skåra degen i rutor med en degskrapa. Nagga bröden med en brödnagg eller gaffel.
  5. Pensla med vatten och strö över sesamfrön. Låt degen jäsa övertäckt, ca 45 minuter.
  6. Grädda brödet i nedre delen av ugnen, ca 12 minuter. Låt svalna på galler. Bryt isär brödet i bitar.
  7. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bikbok 11 januari 2010

    Tack för flera fina långpannerecept :)

  • cillilutta 21 september 2011

    Ett gott bröd som var mycket enkelt att göra! Snabbt gick det också! Barnen älskade det, så det kommer att göras fler gånger. =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.