Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sessans bästa paj

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Frisk pajblandning, gäller få den rätta touchen, så man får tag i bra rabarber samt jordgubbar-helst under säsongen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa rabarber, skär i cm stora bitar, rensa jordgubbarna, skiva ner dem.
  2. Blanda socker och potatismjöl i en bunke. Lägg rabarber, jordgubbar i pajform varva sedan ordentligt med socker och potatismjölsblandningen. (Får ej bli geléklumpar i pajen, inte gott då)
  3. Blanda ihop smuldegen och fördela sedan över rabarberna och jordgubbarna. Strö sedan över mandelspån pärlsocker.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15-30 minuter i 200 grader. Vill man ha inne kortare tid el längre så väljer man det själv, bara hålla koll tills pajen är som man själv önskar!!
  5. Servera med kall vaniljsås eller vaniljglass!! Riktigt härlig sommarpaj!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.