Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sfogliatelle frolle di Napoli

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ett klassiskt bakverk från Neapel med en aromatisk fyllning av ricotta och suckat. Väldigt goda, annorlunda och spännande bakverk, prova!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Blanda mjöl, florsocker och vaniljpulver i en skål och tillsätt citronskalet. Skär smöret i små tärningar. Lägg i det och äggulan i mjöl och sockerblandningen. Nyp snabbt ihop.
  2. Tillsätt lite vatten, i taget under tiden tills degen är smidig. Den ska inte bli kladdig eller elastisk. Bearbeta inte degen mer än nödvändigt för att få ihop den. Rulla in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i minst 2 timmar, gärna längre.
  3. Fyllning: Värm försiktigt mjölken tills den nästan kokar. Ta bort kastrullen från plattan. Häll långsamt i mannagryn och salt under ständig vispning. Låt det sjuda under lock tills grynen är mjuka, ca 15 minuter. Låt det svalna.
  4. Blanda ricotta, florsocker, äggulor, vaniljpulver, bakpulver, suckat, citronskal och millefioriarom väl i en bunke. Blanda i den avsvalnade mannagrynssmeten.
  5. Sätt ugnen på 180 grader.
  6. Ta ut degen från kylen. Rulla 20 bollar av degen och kavla ut dem till ca 3 mm tjocklek. Bitarna ska vara ungefär dubbelt så långa som de är breda. Lägg på en rejäl klick fyllning, ca 2 msk, på ena halvan av varje degbit. Lägg över den andra deghalvan och platta till kanterna runt om fyllningen. Skär av kanterna med hjälp av till exempel en stor kopp, så att du får runda kakor.
  7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda en äggula med mjölk och pensla bakverken med blandningen. Grädda kakorna mitt i ugnen i 20-25 minuter.
  8. Kakorna är godast att äta direkt när de är gräddade, men det går också bra att värma dem en halv minut i mikron.
  9. Pudra över florsocker vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.