Mycket god och annorlunda lax som blivit uppskattad på många middagar.
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser utom Sesamfröna till Curryn. Smaksätt ev med lite vinäger och mixa ihop till en smet. Tillsätt Sesamfröna. Gnid in Curryblandningen på laxens ovansida.
Vira in laxen i ett foliepaket och låt stå ca 1 timme i rumstemperatur så att kryddblandningen hinner dra in i laxen. Eller ställ in i kylen några timmar/över natten.
- Grilla på ej för het grill med skinnsidan neråt. Sätt på locket och tillaga ca 20 min beroende på tjocklek. Eller tillaga laxen i ugn, 150º i ca 20 minuter.
- Gör under tiden salladen:
Strimla grönsakerna tunt med osthyvel och skär sedan tunna strimlor på längden. Plocka örterna. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ihop allt precis före servering.
- Lyft över laxsidan på ett serveringsfat. Servera med salladen, kokt pressad potatis och en god sås.
Förslagsvis Vitvinssås: http://www.matklubben.se/recept/vitvinssaas_23933.html
Publicerat den
11 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar