- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Nygammal favorit. Servera med en liten sallad.
Instruktioner
- 1. Skala och skiva potatisen. Koka i lättsaltat vatten tills den blivit mjuk. Slå av vattnet och låt potatisen ånga av en stund.
- 2. Sätt ugnen på 225 grader.
- 3. Pressa eller mosa potatisen. Rör i grädde, smör, äggula, purjolök och hälften av den rivna osten.
Blanda väl, smaka av med salt och peppar och ställ sedan åt sidan.
- 4. Blanda samtliga ingredienser till färsen, tillsätt ev mer salt & peppar.
- 5. Smörj en eldfast form med olja. Fyll sedan med färsen och och tryck ut med stekspade så den täcker botten och blir kompakt.
- 6. Stek färsen mitt i ugnen cirka 15 minuter.
Ta ut formen och täck färsen med moset samt strö över den resterande osen. Grädda i ugnen i ytterligare 20-25 minuter eller tills fin gyllenbrun färg.
Låt svalna några minuter före servering.
Publicerat den
28 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar