Ett recept som har stulits från http://kokbok.jonmyren.se/pajer.asp
Jättegod med kokta grönsaker eller en sallad.
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. Skär bort det gröna på purjolöken. Klyv det vita på längden och skär fint tvärs över. Lägg i durkslag och spola rent under kranen.
- Låt 2 msk margarin smälta i en kastrull. Lägg i lök och purjolök och fräs några minuter.
- Tillsätt färsen. Låt den bli brynt under omrörning. Häll på buljongen och krydda med persilja, timjan, worcestershiresås, ½ tsk salt och tag några rejäla tag med pepparkvarnen. Låt stå och småputtra i 20 minuter. Kolla att det inte kokar torrt. Späd i så fall med vatten eller mer buljong.
- Under tiden kokar Du potatisen och sätter ugnen på 225 grader.
- Mosa potatisen. Vispa ägget lätt och blanda i det tillsammans med grädden. Smaksätt med salt och peppar.
- Smörj en djup ugnsfast form. Lägg köttfärsröran i botten och täck med potatisen. Strö över riven ost och sätt rätten högt i ugnen i 10 minuter eller tills den fått en fin färg.
Publicerat den
22 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar