Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Shepherd's pie

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett recept som har stulits från http://kokbok.jonmyren.se/pajer.asp Jättegod med kokta grönsaker eller en sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Skär bort det gröna på purjolöken. Klyv det vita på längden och skär fint tvärs över. Lägg i durkslag och spola rent under kranen.
  2. Låt 2 msk margarin smälta i en kastrull. Lägg i lök och purjolök och fräs några minuter.
  3. Tillsätt färsen. Låt den bli brynt under omrörning. Häll på buljongen och krydda med persilja, timjan, worcestershiresås, ½ tsk salt och tag några rejäla tag med pepparkvarnen. Låt stå och småputtra i 20 minuter. Kolla att det inte kokar torrt. Späd i så fall med vatten eller mer buljong.
  4. Under tiden kokar Du potatisen och sätter ugnen på 225 grader.
  5. Mosa potatisen. Vispa ägget lätt och blanda i det tillsammans med grädden. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Smörj en djup ugnsfast form. Lägg köttfärsröran i botten och täck med potatisen. Strö över riven ost och sätt rätten högt i ugnen i 10 minuter eller tills den fått en fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.