Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Engelsk klassiker

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225°
  2. Bryn köttet i fett i omgångar och flytta över det i en gryta. Strö över mjöl och rör om.
  3. Bryn löken och lägg den i grytan. Häll på buljong och eventuellt vin. Tillsätt vitlök, salt och peppar. Småkoka under lock tills köttet är mört, ca 30-45 minuter. Koka under tiden potatisen. Slå av vattnet, pressa potatisen och lägg i fett, salt, ägg och grädde. Vispa moset pösigt.
  4. Lägg det färdiga köttet i en ugnssäker form. Spritsa eller bred moset över. Gratinera ca 20 minuter mitt i ugnen.
  5. Tips! Du kan byta ut det hemlagade potatismoset mot pulvermos! Istället för grytbitar kan du använda köttfärs.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • susanne085 11 februari 2010

    köttet och moset var för sig var utsökt. men efter att ha varit i ugnen en stund så blev det smaklöst och torrt. så tyvärr var de ingen hitt i detta hem, men ska däremot göra receptet skilda åt någon gång, köttet var utsökt innan de hamnade i ugnen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.