Bryn köttet i fett i omgångar och flytta över det i en gryta. Strö över mjöl och rör om.
Bryn löken och lägg den i grytan. Häll på buljong och eventuellt vin. Tillsätt vitlök, salt och peppar. Småkoka under lock tills köttet är mört, ca 30-45 minuter.
Koka under tiden potatisen. Slå av vattnet, pressa potatisen och lägg i fett, salt, ägg och grädde. Vispa moset pösigt.
Lägg det färdiga köttet i en ugnssäker form. Spritsa eller bred moset över. Gratinera ca 20 minuter mitt i ugnen.
Tips!
Du kan byta ut det hemlagade potatismoset mot pulvermos! Istället för grytbitar kan du använda köttfärs.
köttet och moset var för sig var utsökt. men efter att ha varit i ugnen en stund så blev det smaklöst och torrt. så tyvärr var de ingen hitt i detta hem, men ska däremot göra receptet skilda åt någon gång, köttet var utsökt innan de hamnade i ugnen
köttet och moset var för sig var utsökt. men efter att ha varit i ugnen en stund så blev det smaklöst och torrt. så tyvärr var de ingen hitt i detta hem, men ska däremot göra receptet skilda åt någon gång, köttet var utsökt innan de hamnade i ugnen