Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Shepherd's pie

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

har inte hunnit smaka den en!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med moset: Skala och skiva potatisen. Koka den i lättsaltat vatten tills den blivit mjuk. Sila av vattnet och låt potatisen stå och ånga av en stund. Mosa eller pressa potatisen. Vispa ner grädden, äggulan, smöret, purjolöken och hälften av osten. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda samtliga ingredienser till färsen. Krydda med salt och peppar. Smörj en pajform eller liknande med olivolja. Fyll den sedan med färsen. Jämna till färsen med en stekspade så att den blir kompakt och täcker formen. Baka färsen i ugnen på mellersta falsen i ca 15 minuter. Ta ut formen, täck med moset och resterande ost och baka i ugnen i ytterligare 20-25 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna ett par minuter före servering.
  3. Skär upp i bitar och servera gärna med en fräsch grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.