Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Shepherd's Pie - vegetarisk

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det engelska köket är väl mer ökänt än välkänt för oss flesta, men Shepherd´s Pie har dom faktiskt lyckats exportera lite grann. Det här är en variant som passar bra att bjuda på till ett sällskap där det finns en vegetarian. Även den mest inbitne köttälskare brukar ta mer.

Ingredienser

Instruktioner

Häll av bönspadet och spara det. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av nästan allt vatten. Blanda potatisen med smöret och hälften av den rivna osten och mosa med en stöt. Vispa med en gaffel eller elvisp till moset är ganska fluffigt. Medan potatisen kokar hackar och steker du löken i smöret tills den börjar få färg. Ha inte för bråttom. Skär paprikan i småbitar. Lägg över i lökpannan, strö mjölet över och rör om. Fortsätt steka tills mjölet börjar brynas; tillsätt då den smulade buljongtärningen, basilkan, oreganon, paprikapulvret, persiljan och sojasåsen. Späd med bönspadet och tomatpurén. Koka upp under omrörning. Ha i bönorna och rör om; tillsätt ev lite vatten om det blir för tjockt. Häll över fyllningen i en ugnssäker form och täck med potatismoset. Strö resten av den rivna osten ovanpå, och sätt in i ugnen, 175 g ca 30 minuter eller tills osten fått lite färg. Låt stå i rumstemperatur 5-10 minuter före servering. Bjud gärna broccoli eller brysselkål till, och glöm inte knäckebröd. Öl eller rött vin att dricka till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jensl 14 november 2010

    Gott och matigt. Rekommenderar att krydda lite extra, t.ex. några droppar tabasco, lite salt och peppar. Moset mår också bra av lite mjölk så det blir löst nog. Jag hade i lite rotselleri och purjolök eftersom det fanns hemma, funkade bra det med. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.