Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sherrysås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En sås som är underbar till lax på saltbädd.

Ingredienser

Instruktioner

Fräs ihop smöret, löken och persiljan med lite citronpeppar. Häll i sherryn och smula ner buljongtärningen. Koka ihop tills ca en halv dl återstår av vätskan. Tillsätt grädden och låt koka upp. Sila bort "det fasta". Blanda smör och mjöl och klicka i detta i såsen som redning. Blanda i crème fraichen och låt koka upp återigen. Krydda efter behag med cayennepeppar, citronsaft och salt. Blanka av såsen med en tesked smör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.