Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Shiraz - paradtårta

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Den här tårtan är bara lite krångligare än vanligt, och har en hel del nya fräscha smaker. Visst går det att hoppa över Apelsinblomsvattnet (går att hitta i s k invandrarbutiker), men gör inte det. Det är det som ger tårtan det lilla extra. Önos körsbärssylt passar väldigt bra, eller om du har egen gjord på surkörsbär. Bottnarna är nästan fettfria och passar bra till andra tårtor också om du vill pröva. Originalreceptet är dubbelt så stort. Vill du göra en jättetårta går det bra att dubbla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form. Separera äggen. Vispa gulorna med socker, vaniljsocker och bakpulver. Blanda nescafepulvret med mjölken och mikra tills den är kokhet (går väldigt snabbt). Rör ner i gulsmeten.
  2. Vispa vitorna i en stor bunke. Blanda sedan ner mjöl och mald mandel samt gulsmeten och blanda väl utan att arbeta för mycket. Tillsätt kexkrosset sist. Grädda långt ner i ugnen i 175 graders ca 50 minuter. Låt svalna.
  3. Skär bottnen i tre lager med en vass kniv. Häll apelsinblomsvattnet i en kopp och pensla alla bottnarna med en brödpensel. Bred körsbärssylten på den nedersta bottnen, grädde på nästa. Lägg på den översta bottnen och bred ut resten av grädden jämnt och fint runt och ovanpå tårtan. Hyvla blockchoklad med en osthyvel ovanpå coh dekorera med valnötter. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.