Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Shirmal - vetebröd från Pakistan

 
Skriv ut

Ett ljust bröd som äts till frukost men även till andra måltider. Om man ersätter yoghurten med vatten så får man en spröd skorpa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 10 småbröd
  2. Värm yoghurten till 37 grader. Lös upp jästen i yoghurten. Tillsätt ägg, olja, salt, socker och kardemumma. Blanda i det mesta av vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa 1 timma under bakduk.
  3. Lägg degen på mjölat bakbord och knåda ordentligt. Dela i 10 lika stora delar. Rulla till bollar som kavlas ut till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Lägg dem på en smord plåt och låt jäsa i ca 30 minuter.
  4. Nagga med en gaffel och pensla med ljummen mjölk. Strö över sesamfrön och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter på 200 grader. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.