Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Shortbread cookies

(1 kommentar)  
  • Serverar: 14 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Goda smöriga kakor som smälter i munnen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader
  2. Blanda mjöl, bakpulver salt och florsocker. Blanda i smör, vaniljsocker och socker till en fast deg.
  3. Tryck ut degen i en ca: 20 cm i diameter ungsform. Picka degen med en gaffel och pudra lite florsocker över.
  4. Grädda i 30-35 min och skär sedan direkt degen i små tårtbitar. Låt sedan svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lurvaz 18 februari 2009

    Tänkte göra detta ikväll. Blir så dyrt att köpa Walkers Shortbread hela tiden :P. Kan någon hjälpa mig med frågan, jag tänkte köra ihop degen i min köksmaskin Kitchen Aid. Ska jag använda ballongvispen, degkroken eller flatblandaren till den här typen av deg? Vet inte riktigt hur konsistensen på denna är. Risken är väl att mycket av degen bara fastnar i ballongvispen om man använder den?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.