Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Shortbread med mjölkchoklad

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Spröda små kakor som är mycket populära i Skottland. Här är de smaksatt med hackad choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mixa havregrynen i en matberedare. Blanda dem med mjöl och salt. Vispa smör och 2 dl rörsocker poröst. Tillsätt mjölblandningen. Grovhacka chokladen. Knåda in den i degen.
  3. Tryck ut degen i en form, ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper. Nagga kakan med en gaffel. Strö över 2 msk rörsocker. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter, tills den är gyllenbrun.
  4. Låt svalna i formen ca 5 minuter innan den får kallna på galler. Skär kakan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.