Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Siamesisk kycklingwok

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Smaskig kyckling med massor av smak...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i ca 2x2 centimeters stora tärningar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skär sockerärtorna i bitar på snedden. Skala löken och skär den i 4 skivor/lök. Blanda ingefära, vitlök, sherry och ½ dl olja.
  2. Lägg i kycklingbitarna och blanda väl. Låt ligga i kylen i ca 4-5 timmar. Rör om lite då och då. Låt kycklingbitarna rinna av och spar marinaden.
  3. Hetta upp en wokpanna och häll i 2 msk olja. Lägg i kycklingen och woka under omrörning i ca 3 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Lägg kycklingen åt sidan.
  4. Lägg i sockerärtorna, löken och marinaden i wokpannan. Koka under omrörning i ca 2 minuter.
  5. Blanda i kycklingen, basilikan och chilin. Lägg upp på serveringsfat och servera med nykokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.