- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Sichanpeppar kan vara lite svårt att få tag på. Det som gör att den passar så bra är det finns en liten enbärssmak och doft som kompletterar det vilda i köttet.
Instruktioner
- Reninnerfiléen
Putsa filéen från hinnor och dylikt. Torka av köttbiten och låt den vara i rumstpemeratur. Mortla pepparen och gnid in i köttet. INTE FÖR MYCKET... Samt salt. Stek i het panna och in på plåt i ugn som är ca 100 grader. 10-15 minuter för köttet. Plocka ut och vila vid 54 grader.
- Purjolökspuré
Hacka purjolöken i mindre bitar. Fräs i smör tills mjukt. Häll i grädde och mjölk. (det kallas ofta gräddmjölk i recept). Puttra lugnt i 10 minuter. ta ut lite vätska i mugg. Mixa i blender och sila genom finmaskig sil. tillsätt vätska så att den får puré konsistens. Om den ändå blir för lös. Häll i kastrull och puttra försiktigt på spis. Salta efter behag.
- Rödvinssås
Hacka charlottenlöken. I med vin, charlotten, lagerblad, timjan och peppar. Reducera tills simmigt/tjock. Tillsätt kalvfonden. Reducera tills nöjd
Tillsätt vinäger om du vill höja syran. När såsen fått rätt konsistens, Sila av och blanka av/montera lite smör efter behag.
Publicerat den
10 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar