Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sichuanstekt reninnerfilé med purjolökspuré och rödvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Sichanpeppar kan vara lite svårt att få tag på. Det som gör att den passar så bra är det finns en liten enbärssmak och doft som kompletterar det vilda i köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Reninnerfiléen Putsa filéen från hinnor och dylikt. Torka av köttbiten och låt den vara i rumstpemeratur. Mortla pepparen och gnid in i köttet. INTE FÖR MYCKET... Samt salt. Stek i het panna och in på plåt i ugn som är ca 100 grader. 10-15 minuter för köttet. Plocka ut och vila vid 54 grader.
  2. Purjolökspuré Hacka purjolöken i mindre bitar. Fräs i smör tills mjukt. Häll i grädde och mjölk. (det kallas ofta gräddmjölk i recept). Puttra lugnt i 10 minuter. ta ut lite vätska i mugg. Mixa i blender och sila genom finmaskig sil. tillsätt vätska så att den får puré konsistens. Om den ändå blir för lös. Häll i kastrull och puttra försiktigt på spis. Salta efter behag.
  3. Rödvinssås Hacka charlottenlöken. I med vin, charlotten, lagerblad, timjan och peppar. Reducera tills simmigt/tjock. Tillsätt kalvfonden. Reducera tills nöjd Tillsätt vinäger om du vill höja syran. När såsen fått rätt konsistens, Sila av och blanka av/montera lite smör efter behag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.