Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Siciliansk Apelsinsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Salladen är god att servera till t.ex. kryddig fågel eller asiatiska rätter med mycket kryddor. OBS! Det ska inte vara något salt i salladen

Ingredienser

Instruktioner

Skala apelsinerna och ta bort det vita. Skiva i en halv cm tjocka skivor och ta bort alla kärnor. Lägg skivorna snyggt på ett uppläggningsfat. Skär rödlöken i tunna skivor och lägg dem över apelsinerna. Sprid ut basilikan över löken. Häll oljan jämnt över hela fatet och mal generöst med svartpeppar över. Låt stå i rumstemperatur, gärna någon timme så att smakerna hinner blanda sig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.