En härligt mör och spännande gryta från Sicilien med smak av kapris och citron under ett frasigt lock av bröd och gruyère, vackert garnerad med ägg.
Instruktioner
- Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Skala lökarna och skiva dem i 1 cm tjocka ringar. Smält smöret i en stor gryta och fräs löken ca 3 minuter tills den är genomskinlig. Ta upp löken med en hålslev.
- Lägg köttet i grytan och bryn runt om på medelvärme. Salta, peppra och tillsätt lagerblad. Lägg i löken igen och häll på buljong. Hetta upp, lägg på lock och sänk värmen. Låt sjuda sakta 1½-2 timmar tills köttet börjar bli mört.
- Låt kaprisen rinna av väl och hacka den. Pressa citronen. Ta ut grytan med kött och rör ner kapris och citronsaft. Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj en ugnsfast form och täck bottnen med 4 skivor bröd. Fördela köttet med sky och lök på brödet. Ta bort lagerbladen,. Lägg på resten av brödskivorna. Blanda ost och ströbröd i en liten skål och strö blandningen jämnt över brödskivorna. Ringla över olivolja.
- Sätt formen i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Gratinera ca 20 minuter. Skala äggen och skär dem i klyftor. Ta ut formen ur ugnen, garnera med ägg och persilja och servera.
Publicerat den
20 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar