Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Siciliansk cassata

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

215 kalorier per portion En underbar kaka med en massa bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klyv rånen så de är lika stora men hälften så tjocka. Täck botten i en pajform med löstagbar kant, 23 cm i diameter, med rånen och häll över fruktsaften.
  2. Hacka pistagemandeln eller sötmandeln och den torkade frukten. Kärna ur och skär körsbären i bitar. Skär jordgubbarna i mindre bitar.
  3. Rör ricottaosten och florsockret till en smidig kräm, tillsätt yoghurt, mandel och frukt. Bred ut blandningen i formen, låt formen stå i frysen tills fyllningen är fast och går lätt att skära, ca 10 timmar, gärna längre.
  4. Lossa glassen ur formen och lägg upp den på ett serveringsfat. Skär 12 bitar och garnera med färska körsbär ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.