Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Siciliansk fylld stek

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hemligheten bakom den här steken är fyllningen som består av läcker italiensk skinka och ost samt färs. Köttet bräseras i ugnen tills det är saftigt och mört. Provolone är en italiensk ost som påminner om mozarella. Om du vill kan du byta ut den mot gruyère.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna skinkan och osten mycket fint. Skölj persiljan väl, ta av bladen och lägg några åt sidan till garnering. Hacka resten av bladen fint.
  2. Ta ut korvköttet ur skinnet och blanda det i en skål med skinka, ost, persilja och nötfärs. Krydda med salt, peppar och mejram.
  3. Pressa eller banka ut köttskivan tills den är ca 1 cm tjock. Skala och skiva ägget. Täck köttet med färsblandningen, men lämna en kant som är 1-2 cm bred. Lägg på äggskivorna och rulla ihop köttet. Bind ihop rullen med steksnöre. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Smält smöret i en ugnssäker gryta. Lägg i köttet och bryn det runt om på hög värme. Tillsätt löken och låt den mjukna. Tillsätt lagerblad, vin och buljong. Lägg på lock, sätt in grytan i ugnen och bräsera cirka 1 timma. ös steken då och då och tillsätt mer buljong om det behövs.
  5. Ta upp steken och ta bort snöret. Skiva köttet, garnera med persilja och servera med kokt potatis och silad sky från grytan eller red skyn med majsena utblandad i kallt vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.