Hemligheten bakom den här steken är fyllningen som består av läcker italiensk skinka och ost samt färs. Köttet bräseras i ugnen tills det är saftigt och mört.
Provolone är en italiensk ost som påminner om mozarella. Om du vill kan du byta ut den mot gruyère.
Instruktioner
- Tärna skinkan och osten mycket fint. Skölj persiljan väl, ta av bladen och lägg några åt sidan till garnering. Hacka resten av bladen fint.
- Ta ut korvköttet ur skinnet och blanda det i en skål med skinka, ost, persilja och nötfärs. Krydda med salt, peppar och mejram.
- Pressa eller banka ut köttskivan tills den är ca 1 cm tjock. Skala och skiva ägget. Täck köttet med färsblandningen, men lämna en kant som är 1-2 cm bred. Lägg på äggskivorna och rulla ihop köttet. Bind ihop rullen med steksnöre. Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en ugnssäker gryta. Lägg i köttet och bryn det runt om på hög värme. Tillsätt löken och låt den mjukna. Tillsätt lagerblad, vin och buljong. Lägg på lock, sätt in grytan i ugnen och bräsera cirka 1 timma. ös steken då och då och tillsätt mer buljong om det behövs.
- Ta upp steken och ta bort snöret. Skiva köttet, garnera med persilja och servera med kokt potatis och silad sky från grytan eller red skyn med majsena utblandad i kallt vatten.
Publicerat den
20 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar