Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sicilianska mandelkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Detta är ljuvliga små mandelkakor som härstammar från Sicilien. Prova gärna de små underverken med en kopp espresso. Du kommer att vilja ha mer än en ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala mandeln: Koka upp vattnet och häll ner mandeln. Låt koka cirka 1 minut. Häll mandeln i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Sedan kan du enkelt trycka ut mandlarna ur skalen. Låt mandlarna torka.
  2. Finfördela mandeln i en matberedare med kniven isatt. Var noggrann med att de verkligen finfördelas.
  3. Häll socker i matberedaren. Mixa den finfördelade mandeln och sockret till ett fint pulver.
  4. Häll mandel- och sockerblandningen i en bunke. Häll ner äggvitorna och bittermandelessensen. Blanda allt till en jämn smet. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Forma smeten till 40 valnötsstora bollar. Rulla bollarna försiktigt i florsocker och forma dem till runda kakor med spetsig topp.
  6. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 minuter. Pudra över rikligt med florsocker och låt svalna. Förvara svalt och torrt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • spiskummin 16 augusti 2012

    Dessa kakor smakade precis som de jag köpte med hem från sicilien. Fantastiskt goda, tusen tack för att du delade med dig av receptet. Har bakat dem i kväll och de ska serveras på vår sicelienska buffé på lördag när maken fyller 50 år. Vänligen Spiskummin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.