Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sikroms sås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Passar till rökt lax, på ljusugnsbrödsmackan mm. Här på Solviks folkhögskola serverar vi den här såsen på julbord och vid de söndags middagsbuffér som vi har. Sikrommen kan bytas ut mot löjrom eller stenbitsrom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hårdvispa grädden i en skål. Hårdvispa cremefraichen i en annan skål. Rör försiktigt ihop de två. Rör i finhackad lök. Blanda i sikrom/ löjrom /stenbitsrom. Det ska vara ganska mkt rom - tycker jag :=) Krydda med salt och svartpeppar. Avsmaka.
  2. Konsistensen ska vara ganska hård. Man ska kunna ta en klick romröra och lägga på den rökta laxen eller på ljusugsnbrödet. Är och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.