Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 16-20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett luftigt och smarrigt bakverk, passar såväl till fika som fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smeten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingridienserna för sig och rör sedan ner dem i smeten. Smält smöret och tillsätt det och rivna morötter. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter.
  2. Glasyren: Blanda alla ingredienser med elvisp till en jämn smet. Bred över KALL kaka.
  3. Övriga tips: Om du värmer äggen bara lite hjälper det att få en luftigare blandning av dem och sockret när du vispar.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lenajeanette 13 januari 2008

    Mums, det är tur att det blir många bitar av denna kaka, den är sååååå god! Lenajeanette

  • Ancki66 5 mars 2011

    Den var underbar... det är många som velat ha detta recept!!! Så lätt och göra och såååååå god!!!!

  • jenni699 24 maj 2011

    Toppbetyg, har fått många komplimanger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.