- Serverar: 16-20 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Ett luftigt och smarrigt bakverk, passar såväl till fika som fest.
Instruktioner
- Smeten:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingridienserna för sig och rör sedan ner dem i smeten. Smält smöret och tillsätt det och rivna morötter. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter.
- Glasyren:
Blanda alla ingredienser med elvisp till en jämn smet. Bred över KALL kaka.
- Övriga tips:
Om du värmer äggen bara lite hjälper det att få en luftigare blandning av dem och sockret när du vispar.
Publicerat den
12 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums, det är tur att det blir många bitar av denna kaka, den är sååååå god! Lenajeanette
Den var underbar... det är många som velat ha detta recept!!! Så lätt och göra och såååååå god!!!!
Toppbetyg, har fått många komplimanger.