Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sill i kapprock

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kapprock betyder i det här fallet att man klär in sillen i papper. Under stekningen blåser paketet upp sig till en liten ballong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken och fräs den i hälften av smöret på låg värme så att den blir mjuk och gyllenbrun. Finhacka dillen.
  2. Dubbelvik smörpappersarken och smöra i mitten där sillen ska ligga med resten av smöret. Lägg en filé på varje smörpapper, fördela lök och dill på sillen.
  3. Vispa upp äggvitan. Pensla äggvita runt om där det dubbelvikta pappret möts.
  4. Vik nu från ena sidan till den andra många småveck, så att sillen blir instängd i ett halvmåneformigt kuvert.
  5. Hetta upp ett par stekpannor, häll i olja och lägg i kapprockarna, ett par åt gången. Stek bara på ena sidan och ös med oljan flera gånger så pappret blir brunt och blåser upp sig som en ballong.
  6. Servera med kokt potatis. Lite smör hör till som smakförhöjare.
  7. Sillen kan bytas ut mot lax eller tonfisk från burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.