Kapprock betyder i det här fallet att man klär in sillen i papper. Under stekningen blåser paketet upp sig till en liten ballong.
Instruktioner
- Skala och finhacka löken och fräs den i hälften av smöret på låg värme så att den blir mjuk och gyllenbrun.
Finhacka dillen.
- Dubbelvik smörpappersarken och smöra i mitten där sillen ska ligga med resten av smöret. Lägg en filé på varje smörpapper, fördela lök och dill på sillen.
- Vispa upp äggvitan.
Pensla äggvita runt om där det dubbelvikta pappret möts.
- Vik nu från ena sidan till den andra många småveck, så att sillen blir instängd i ett halvmåneformigt kuvert.
- Hetta upp ett par stekpannor, häll i olja och lägg i kapprockarna, ett par åt gången.
Stek bara på ena sidan och ös med oljan flera gånger så pappret blir brunt och blåser upp sig som en ballong.
- Servera med kokt potatis. Lite smör hör till som smakförhöjare.
- Sillen kan bytas ut mot lax eller tonfisk från burk.
Publicerat den
16 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar