Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sill på Mackmyra Preludium 02 och inläggningslag

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Det är svårt att göra för små inläggningar av sill därför bör man göra lite större satser. Detta gör att resultatet och smaken blir bättre. Sillinläggningarna håller i minst två veckor för krämiga sillar och lite längre för klara sillar. Ett tips för fräschare utseende på grönsakerna: Sila av lagen och släng de kokta grönsakerna. När man sedan lägger in sillen i smaker gör man nya grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grundinläggningslag till sill: Detta recept räcker till 1 kg salta sillfiléer Sillfiléer från tunna spolas av med kallt vatten och får ligga ett dygn i vatten. Sillfiléer som är urvattnade behöver oftast inte spolas lika länge.
  2. Tänk på att sillen kan variera i sälta när man vattnar ut den. Ingen sill är den andra lik, Spola filéerna i kallt vatten innan de används.
  3. Blanda ättikssprit, vatten och socker och låt koka upp. Tillsätt kryddor, morötter och silverlök, sjud i ca 10 minuter. Låt lagen svalna.
  4. Ett tips för fräschare utseende på grönsakerna. Sila av lagen och släng de kokta grönsakerna. När man sedan lägger in sillen i smaker gör man nya grönsaker.
  5. Sill på Mackmyra Preludium 02: Koka upp ättikssprit, socker, vatten och whisky tillsammans med kryddor och grönsaker på låg temperatur. När vätskan har sjudit upp och sockret har smält sänker man värmen och låter sjuda i 5 minuter, ta av och kyl.
  6. Skär matjessillen i bitar och torka torra. Blanda sillen med den svalnade sillagen och ställ i kyl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.