Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett måste på påskbuffén.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg sillen i mjölk ca 30 min. och börja sedan med såsen. Fräs löken i fettet på svag värme i ca 5 minuter. Lyft kastrullen från värmen och strö över mjölet, rör om med en trägaffel. Tillsätt vätskan och koka upp under omrörning, låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och persilja. Skär sillen i bitar, varva potatis, sill, ägg och sås i en smord ugnsfast form. Strö till sist över ost och gratinera i 225°C varm ugn ca 25 min

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bernit 30 mars 2008

    Gjorde din sillgratäng förra veckan - gott !!! Undrar bara varför skall ligga i mjölk ?? - hoppade över den biten /BÅ

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.