En gammaldags sillgratäng smakar gott som lunch eller middag och passar även alldeles utmärk på julbordet.
Instruktioner
- Lägg sillfiléerna i blöt i ca 6 timmar, byt vatten då och då.
- Sätt ugnen på 200°.
- Skiva löken tunt och fräs den i hälften av smöret utan att den tar färg, lägg åt sidan.
- Skiva fläsket tunt och skär det i 1 cm tunna strimlor. Bryn det, men inte för hårt.
- Skala potatisen och skiva den 2 mm tunt. Smörj en ugnssäker form med resten av smöret.
- Varva potatis, lök, sill och fläsk, krydda med vitpeppar mellan lagren. Översta lagret ska vara potatis.
- Vispa grädde, mjölk och mjöl slätt. Häll över blandningen i formen och grädda i ca 1 timme.
Publicerat den
14 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta låter mycket spännande! Tänker pröva med färska sillfiléer som vi har på ica där jag bor. Kanske behöver man inte lägga dem i blöt då???