Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sillgratäng med rökt fläsk

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gammaldags sillgratäng smakar gott som lunch eller middag och passar även alldeles utmärk på julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg sillfiléerna i blöt i ca 6 timmar, byt vatten då och då.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Skiva löken tunt och fräs den i hälften av smöret utan att den tar färg, lägg åt sidan.
  4. Skiva fläsket tunt och skär det i 1 cm tunna strimlor. Bryn det, men inte för hårt.
  5. Skala potatisen och skiva den 2 mm tunt. Smörj en ugnssäker form med resten av smöret.
  6. Varva potatis, lök, sill och fläsk, krydda med vitpeppar mellan lagren. Översta lagret ska vara potatis.
  7. Vispa grädde, mjölk och mjöl slätt. Häll över blandningen i formen och grädda i ca 1 timme.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ostanlid 9 augusti 2010

    Detta låter mycket spännande! Tänker pröva med färska sillfiléer som vi har på ica där jag bor. Kanske behöver man inte lägga dem i blöt då???

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.