- Serverar: 6 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En god aptitretare om man gillar sill
Instruktioner
- Smula brödet i en matberedare. Blanda smulorna med det smälta smöret. Lägg plastfolie i botten på en form, ca 20x20 cm. Bred ut kavringen till ett ca 5 mm tjockt lager. Ställ formen kallt.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Skär rödbetorna i småbitar. Häll av spadet från sillen men spara det. Skär sillen småbitar. Skär ett snitt i purjolöken och skölj den ren. Skär i småbitar.
- Blanda sill, rödbetor, lök, gräddfil, crème fraiche och sillspad. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Blanda ner det i sillblandningen.
- Häll smeten i formen. Låt stelna i kyl några timmar. Dela tårtan i 12 bitar. Garnera med hårdkokta ägg i klyftor, romkorn, skivad röd lök och dillkvistar.
Publicerat den
10 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vad ska det vara för slags sill. . . inläggningssill eller matjes?