Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sillmousse

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En god aptitretare om man gillar sill

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula brödet i en matberedare. Blanda smulorna med det smälta smöret. Lägg plastfolie i botten på en form, ca 20x20 cm. Bred ut kavringen till ett ca 5 mm tjockt lager. Ställ formen kallt.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Skär rödbetorna i småbitar. Häll av spadet från sillen men spara det. Skär sillen småbitar. Skär ett snitt i purjolöken och skölj den ren. Skär i småbitar.
  3. Blanda sill, rödbetor, lök, gräddfil, crème fraiche och sillspad. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Blanda ner det i sillblandningen.
  4. Häll smeten i formen. Låt stelna i kyl några timmar. Dela tårtan i 12 bitar. Garnera med hårdkokta ägg i klyftor, romkorn, skivad röd lök och dillkvistar.

Liknande recept

1 h 30 min
10
1

Kommentarer (1)

  • thorning 16 december 2011

    Vad ska det vara för slags sill. . . inläggningssill eller matjes?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.