Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sillpannacotta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En lättlagad variant av matjessilltårta med inlagd sill som serveras i portionsskålar. Tillaga dagen innan så att smakerna hinner gifta sig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten cirka 5 minuter. Låt sillen rinna av och grovhacka den.
  2. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen. Lyft upp gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter.
  3. Låt det svalna och rör ner sill, salt, peppar, senap, dill, gräslök och sist gräddfil.
  4. Häll smeten i 8 små skålar eller vida glas à 1 dl. Låt dem stelna i kylen till nästa dag.
  5. Lägg en rädisa i varje pannacotta och servera ur formarna.

Kommentarer (2)

  • Vixilia 26 juni 2010

    Hejsan, den här rätten bjöds jag på igår gjord på Matjessill och utan senap,hur gott och fräscht som helst till färsk potatis. Mums! Men jag skall pröva din variant i sommar. Tack!

  • carnis 2 juni 2012

    Det här är bara hur gott som helst

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.