Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sillröra.

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Denna förrätt är lika god som enkel att göra. Gillar man inte sill så byter man bara ut den mot rökt skinka, men tänk då på att halvera vikten skinka. 1 burk sill= 100 gram skinka. En än gång, tack lilla mamma för ett gott recept!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt sillen rinna av ordentligt och skär i bitar. Skala och hacka löken och dillen fint. Blanda sedan ihop gräddfilen och kesellan och blanda sedan ner sill,dill och löken. Salta och peppra efter behag. Fördela röran i portionsglas och skär kavringen i 10-15 cm långa rektanglar, och stick ner dom i glasen, garnera med finhackade ägg och gräslök. För bästa resultat låt stå i kylen över natten.
  2. Alt: Bred smör på kavringen och lägg på röran. Garnera med gräslök cocktailtomat och ev. en skiva potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.