- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Till buffén eller som förrätt.
Instruktioner
- Bred smör/bordsmargarin på Hönökakorna. Lägg ihop två av de till en cirkel.
- Fyllning 1: Blanda västerbottenost, finhackad gul lök och gräddfil. Smaksätt med vitpeppar. Bred ut över cirkeln.
- Lägg två hönökakor till en cirkel på fyllning 1. Se till att de inte ligger med skarven på samma ställe som de understa kakorna. Detta för att förhindra att tårtan glider isär.
- Fyllning 2: Blanda ägg med majonäs och smaksätt med svartpeppar. Bred ut över cirkeln.
- Lägg två hönökakor till en cirkel på fyllning 2.
- Garnera översta lagret hönökakor inifrån och ut i cirklar. Börja med tomatsill i mitten och fortsätt med senapssill och ytterst löksill. Varva med sallad, dill och rödlök mellan sillvarven.
- Låt gärna den färdigmonterade tårtan vila några timmar i kylen innan du garnerar den. Då blir den saftigare och håller ihop bättre.
Publicerat den
23 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar