Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Silltårta á-la Lena

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Underbart god och vacker matjestårta.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att hårdkoka alla 8 äggen. Fyllning: Låt sillen rinna av och skär sedan i små bitar. Blanda crème fraiche och philadalphiaost. Rör ner socker, vitvinsvinäger, senap. Hacka dill och gräslök fint och blanda ner. Smaka av med salt och peppar. Skär de hårdkokta äggen till fyllningen i småbitar och blanda ner. Dela smeten lika i två pytsar. Blanda den ena med den hackade sillen. Skär kanterna från brödet. Lägg 6 st skivor (om limpan innehåller små skivor, annars 2 st större skivor) som botten av tårtan på ett serveringsfat. Bred på hälften av smeten med sill. Lägg på ett nytt lager kavring. Bred på resten av smeten med sill. Lägg på ytterligare ett lager med kavring. Bred på den andra smeten ovanpå och runtom tårtan. Låt tårtan stå kallt till servering täckt med plastfolie. Tårtan smakar bäst om den får stå ½ - 1 dygn i kylen innan servering. Garnering: Innan servering garnerar du tårtan. Skär äggen i skivor. Lägg dessa ovanpå tårtan. Låt sillen rinna av och placera ut bitarna ovanpå äggen. Skär rödlöken så tunt du kan med en vass kniv. Lägg ut dessa på tårtan. Sätt sedan i små dillkvistar. Servera, ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cittraulla 10 januari 2015

    Hej Har fått mycket beröm ,som jag vill vidarebefordra till dig, för denna silltårta. Jag använde dijonsenap som jag älskar. Lite starkare, men tog lite mindre. Måttligt med salt. Av tillfällighet använde jag en mjukare kavring. Eskelunds från Gotland. Tårtan är för god för att räcka till 8 personer. Med vänlig hälsning Jan Andersson

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.