Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Silviakaka

 
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God och söt kaka som passar fint till eftermiddagskaffet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg och socker poröst. Tillsätt sedan vetemjöl och bakpulver, jag silar det för att undvika klumpar i mjölet, samtidigt som mjöl och bakpulver då blandas under tiden. Rör runt och tillsätt vattnet. Häll i en smord långpanna - bröa den gärna med kokos i botten om du vill. Grädda ca 20 minuter i 175 grader (kolla kakan med sticka, den ska inte vara kladdig).
  2. Låt svalna.
  3. Gör glasyren: Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt äggulor och vaniljsocker och låt bubbla några minuter under omrörning. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos eller strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.