Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Silviakaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Billig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl och bakpulver. Häll det varma vattnet i samtidigt som du vispar.
  2. Smörj och bröa en form och häll i smeten i vanlig rund form (öka smeten om du har en stor form).
  3. Kakan gräddas ca 30 minuter i 200ºC. Låt kakan kallna innan du lägger på glasyren.
  4. Glasyr: Smält smör i en kastrull. Tillsätt socker och vaniljsocker. Låt det sjuda en stund så att sockret smälter. Allt ska bara sjuda när du tillsätter äggulan. Häll glasyren över kakan och strö över kokos.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lennali 12 mars 2008

    Hej Lovis Denna kaka bakar jag var och varannan dag på mitt jobb, ungarna älskar den, ja även vuxna. Så jag vet att den är god och väldigt enkel att baka, därför får du stjärnorna av mig.

  • rydhe 7 februari 2009

    Hej! Jag har inte gjort kakan än, men den är nog super men jag lämnar inga strjärnor eftersom detta är innan kakan är gjord. Tänkte bara tipsa om vad jag brukar göra när jag bakar silvia kaka, istället för att ha kokos på så har jag hackat salta jordnötter. det salta blir super till den söta glasyren. det är värt att testa!

  • seregantpepper 21 februari 2009

    Toppengod kaka. Men båda gånger jag följde detta recept vara jag tvungen att ta ut kaka betydligt tidigare än angedda 30 minuter. Man kan minska gräddningstiden med 5- och kanske t.o.m. 10 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.