Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl och bakpulver. Häll det varma vattnet i samtidigt som du vispar.
Smörj och bröa en form och häll i smeten i vanlig rund form (öka smeten om du har en stor form).
Kakan gräddas ca 30 minuter i 200ºC. Låt kakan kallna innan du lägger på glasyren.
Glasyr:
Smält smör i en kastrull. Tillsätt socker och vaniljsocker. Låt det sjuda en stund så att sockret smälter.
Allt ska bara sjuda när du tillsätter äggulan.
Häll glasyren över kakan och strö över kokos.
Hej Lovis
Denna kaka bakar jag var och varannan dag på mitt jobb, ungarna älskar den, ja även vuxna. Så jag vet att den är god och väldigt enkel att baka, därför får du stjärnorna av mig.
rydhe7 februari 2009
Hej!
Jag har inte gjort kakan än, men den är nog super men jag lämnar inga strjärnor eftersom detta är innan kakan är gjord. Tänkte bara tipsa om vad jag brukar göra när jag bakar silvia kaka, istället för att ha kokos på så har jag hackat salta jordnötter. det salta blir super till den söta glasyren. det är värt att testa!
seregantpepper21 februari 2009
Toppengod kaka. Men båda gånger jag följde detta recept vara jag tvungen att ta ut kaka betydligt tidigare än angedda 30 minuter. Man kan minska gräddningstiden med 5- och kanske t.o.m. 10 minuter.
Hej Lovis Denna kaka bakar jag var och varannan dag på mitt jobb, ungarna älskar den, ja även vuxna. Så jag vet att den är god och väldigt enkel att baka, därför får du stjärnorna av mig.
Hej! Jag har inte gjort kakan än, men den är nog super men jag lämnar inga strjärnor eftersom detta är innan kakan är gjord. Tänkte bara tipsa om vad jag brukar göra när jag bakar silvia kaka, istället för att ha kokos på så har jag hackat salta jordnötter. det salta blir super till den söta glasyren. det är värt att testa!
Toppengod kaka. Men båda gånger jag följde detta recept vara jag tvungen att ta ut kaka betydligt tidigare än angedda 30 minuter. Man kan minska gräddningstiden med 5- och kanske t.o.m. 10 minuter.