Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sir Toby's Cake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 14-16 portioner
Skriv ut

En riktig kaloribomb för älskaren av vit choklad...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnar: Skålla och skala mandeln. Låt den torka och mal den sedan i mandelkvarn. Blanda med potatismjöl.
  2. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa till en hård och blank maräng.
  3. Rör ner mandeln i marängen. Rita tre cirklar på bakplåtspapper, 18-20 cm i diameter och bred ut smeten i dem.
  4. Grädda i 175° i 15 minuter och låt kallna.
  5. Äggcrème: Blanda äggulor, grädde och socker i klickar av smöret, och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig. Låt krämen svalna.
  6. Chokladcrème: Koka upp grädde och mjölk. Blanda ihop äggulor och socker. Sjud tillsammans under omrörning till 85 C. Sila krämen över den hackade chokladen. Vispa slät. Vispa ner potatismjöl. Värm sakta i gryta under omrörning tills krämen tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig. Låt svalna i kyl.
  7. Glasyr: Smält chokladen med sirap och snabbkaffepulver i en skål i vattenbad. Var noga med att det inte kommer vatten i chokladen eftersom den då grynar sig och stelnar.
  8. Montering: Lägg ihop två av bottnarna med äggcrème mellan. Bred chokladcrème ovanpå de redan monterade bottnarna och lägg den tredje bottnen över.
  9. Bred glasyren på tårtans översida och kanter. Dekorera eventuellt tårtans kanter med flagad mandel.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Okänd 2 december 2010

    Denna var ganska omständlig att göra men väldigt god och mäktig. Jag kommer att förenkla lite tills nästa gång. Bara göra 2 bottnar (och se till att de ryms tillsammans på plåten) då tar det kortare tid med gräddningen. Jag kommer också strunta i glasyren för chokladkrämen räckte väl till även för garnering. Jag tror den blir god även med mörk choklad

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.