Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sirapskakor med dipp

 
  • Serverar: 70 portioner
Skriv ut

Dessa knapriga kakor smakar ljuvligt som de är. Men vill du servera dem på ett nytt och spännande vis är kakorna doppade i jordgubbskräm helt oslagbara!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör och socker poröst. Rör ner sirap, ägg, russin, nötter och choklad i smörsmeten.
  2. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner i smörsmeten. Vira in degen i plastfolie och låt den vila i kylen över natten.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i 8 bitar. Forma varje bit till en rulle, ca 3 cm i diameter.
  4. Lägg rullarna två och två på bakpappersklädda plåtar, platta till rullarna lite. Grädda längderna 12--15 minuter eller tills de fått en mörkare färg.
  5. Skär längderna i sneda kakor medan de fortfarande ligger kvar på plåten och låt dem sedan svalna där.
  6. Gör dippen: Mixa philadelphiaost, jordgubbar och hunung till en smet. Rör ihop punsch och crème fraiche i en separat skål, blanda sedan ner jordgubbsröran. Ställ kallt till serveringen. Doppa de knapriga kakorna i jordgubbsdippen.
  7. Istället för mörk choklad och nötter är det jättegott att krossa 250 g daim och blanda ner i smeten. Russinen går att byta ut mot torkade blåbär, jordgubbar eller andra torkade bär och frukter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.