Dessa knapriga kakor smakar ljuvligt som de är. Men vill du servera dem på ett nytt och spännande vis är kakorna doppade i jordgubbskräm helt oslagbara!
Instruktioner
- Vispa smör och socker poröst. Rör ner sirap, ägg, russin, nötter och choklad i smörsmeten.
- Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner i smörsmeten. Vira in degen i plastfolie och låt den vila i kylen över natten.
- Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i 8 bitar. Forma varje bit till en rulle, ca 3 cm i diameter.
- Lägg rullarna två och två på bakpappersklädda plåtar, platta till rullarna lite. Grädda längderna 12--15 minuter eller tills de fått en mörkare färg.
- Skär längderna i sneda kakor medan de fortfarande ligger kvar på plåten och låt dem sedan svalna där.
- Gör dippen: Mixa philadelphiaost, jordgubbar och hunung till en smet. Rör ihop punsch och crème fraiche i en separat skål, blanda sedan ner jordgubbsröran. Ställ kallt till serveringen. Doppa de knapriga kakorna i jordgubbsdippen.
- Istället för mörk choklad och nötter är det jättegott att krossa 250 g daim och blanda ner i smeten. Russinen går att byta ut mot torkade blåbär, jordgubbar eller andra torkade bär och frukter.
Publicerat den
8 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar