Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sirapskokta päron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prova Cane syrup i knapriga kakor till fikat , i kolatårtan på födelsedagen eller att spritsa som sås över efterrätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, halvera och kärna ur päronen.
  2. Häll sirap, vatten, citronsaft och -skal i en liten kastrull och koka upp. Lägg i päronen och sjud under lock tills päronen är nätt och jämnt mjuka. Drag kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen.
  3. Rosta pinjekärnorna i torr stekpanna.
  4. Vispa grädden till fast skum och smaksätt med päronkonjaken.
  5. Lägg upp päronen på assietter. Garnera med grädden och pinjekärnorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.