Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sirapslimpa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Det finns många goda recept man kan hitta i sina gömmor.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i degbunken. Häll i mjölken och rör om. Tillsätt kesella, sirap, salt, anis/fänkål, rågsikt och nästan allt vetemjöl. Knåda i hop till en deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i tre delar och forma till limpor. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Grädda i ugn i 175* 30 -40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Disen 8 februari 2009

    Har idag bakat ditt bröd som var jättegott. Smakade verkligen som en riktig sirapslimpa ska göra. Brödet kommer jag att göra igen och igen och igen. Tack för receptet. Disen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.