Så enkelt att baka å såå goda! Sen blir det 4 limpor på en gång så det räcker ett tag.
Instruktioner
- Ugn: 200°
- Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
- Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Jäs i ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda och dela den i 4 delar. Forma dessa till avlånga limpor, som läggs på smord eller bakpappersklädd plåt. Jäs i ca 30 minuter.
- Grädda limporna nederst i ugnen i ca 40 minuter. Pensla dem med sirapsvatten och låt dem kallna på galler under bakduk. Limporna går bra att frysa.
- Tips!
Pensla mellan limporna med smält fett innan du jäser dom, så går de lättare att ta isär. Skiva gärna brödet innan du fryser det, då går det bra att ta upp så många skivor, som det går åt.
Smaklig måltid!
Publicerat den
12 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har precis gjort en sådan limpa, den är på jäsning nu, kan inte hålla mig, degen luktar verkligen gott
Kul att du provar dom! Gissar att du har smakat iaf en skiva, hoppas du tycker dom e lika goda som jag tycker... skriv gärna å berätta...
Bakade limporna igår, de blev jättebra. Ungdomarna käkade så det är inte mycket kvar. Betyg 5 från oss.
Hej, bakade dessa limpor igår.Helt underbart goda! En 5 i betyg.Häls Yvonne i Götene.
Det bästa recept jag gjort limpor på. Smakade jättegott, stora fina limpor. En tog nästan slut samma dag. MUMS.
Det här var verkligen goda sirapslimpor. Bra att det blev 4 st. Kommer att baka dom igen. Tack för receptet. Kram Disen
Bakade limporna i helgen. De blev jättegoda! Alla i familjen gillade dem. Tack för ett bra recept!
Toppengoda limpor! Har bakat dem 2 dagar i rad. Kul, lätt o jättegoda.
Limporna var det godaste hembakat vi har ätit på länge. Kommer absolut att bakas igen.Men jag ska pröva att baka dom i formar nästa gång...
Tack för ett bra grundrecept på matbröd. Jag har bakat det idag , men hade bara 11 dl rågsikt hemma,så jag ersatte med 2dl grahamsmjöl, 2dl rågkross och 1 dl linfrö. Sen använde jag vetemjöl special. Jag sänkte temperaturen något och gräddade lite längre. Det blev supergott! Mvh/ ulls
Jättegott bröd!
Jättegoda limpor! Bra också att det blir mycket bröd och lite arbete=)
Jättegoda limpor!! Tack för ett bra recept!!
Jättegott bröd tack för ett lätt o bra recept, jag tog 2 msk malda brödkryddor istället för det var vad jag hade hemma. Blir en återkommande favorit. Mammzan
Ett verkligen supergott bröd. Detta är ett kanon-recept. Rekommenderas starkt!
Det var riktigt gott bröd. Kommer jag att göra många gånger till.
Det var riktigt gott bröd. Kommer jag att göra många gånger till.
Gott bröd, men jag minskade sirapsmängden och bakade enbart på rågsikt. Fungerade utmärkt!
Jättegoda kommer garaterat att baka bröden fler gånger!
Jättegoda kommer garaterat att baka bröden fler gånger!
Super goda. Klar 5
Väldigt gott bröd! Tack!
Jättegoda limpor som gick hem hos familjen!
Jättegoda.
Hej ! Sirapslimpa från skärgården är ett toppen bröd Tack så mycket ! :) Tine
Det blev jätte gott! Dock kan jag inte forma limpor, det blev platt xD
Gott och enkelt, helt enkelt! Gräddade limporna i långpannan och fick på så vis limporna som formbröd nästan.
Bakade din limpor igår, dom blev så goda... Tack för ett bra recept. Full pott från mig Kram Växelhäxan
Toppen! Tvååringen älskar allt från deg till limpa. :-)
Bästa limpreceptet jag har testat! Tack för att du delade med dig!
Jättegott bröd! Detta recept kommer att användas flitigt i framtiden! :)
Underbart bröd, det godaste jag någonsin bakat tror jag! Tack för receptet!
Det här brödet kommer jag att baka flera gånger mycket gott bröd. Gräddade limporna i bakformar. Blir 5 poängare från mig. Tack för receptet
Jag var tvungen att dela degen i fler delar typ 6-8 annars vart inte brödet färdig gräddat. Men smaken är riktigt god och funkar perfekt tillsammans med ostoch smör
Jättegott bröd som jag kommer baka ofta!
Ett mycket gott och lättbakat bröd som jag kommer att göra fler gånger, men kommer att minska ner lite på saltmängden. Tack för ett bra recept.
Bakade detta igår,vilket gott bröd det blev.
Underbart goda, kommer att bakas fler gånger. 5 i betyg.
Riktigt goda limpor! Invigde min nyinköpta pizzasten (129-) och bakade på den. Fick på så sätt (?) en brun, fin botten på brödet. Tack för ett gott recept! 5:a!
Gjorde halv sats och de blev jättegott! Kommer garanterat att baka dessa igen, perfekt vardagsbröd!! En femma i betyg.
Gjorde brödet idag igen, fortfarande lika gott som första gången jag gjorde det! Klockren femma i betyg :)
Hade aldrig gjort limpa förut och det blev en total succé ! Bor i Frankrike och kan äntligen äta lika god limpa som i Sverige ! :-)
Väldigt gott blev det! vi sitter och mumsar i oss till sallad as we speak =) Vi hade ingen mortel och hittade bara hela kryddor så jag tog färdiga brödkryddor, funkade det också men kan tänka mig att smaken vore bättre med egna malda kryddor
Jättegoda limpor! Jag hade bakat dom flera gånger, fast de blev alltid platta... tills jag hittade en video på youtube som visar hur man ska forma dom. Leta upp "Kungsörnens bakfilm: Forma en limpa" på youtube, de blev perfekta :-)
Har bakat efter detta recept i flera år och återkommer ständigt till det. Lättlagat och väldigt goda limpor blir det.