Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sirapslimpa från skärgården

(45 kommentarer)  
Sirapslimpa från skärgården Sirapslimpa från skärgården Sirapslimpa från skärgården
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så enkelt att baka å såå goda! Sen blir det 4 limpor på en gång så det räcker ett tag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
  3. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Jäs i ca 30 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda och dela den i 4 delar. Forma dessa till avlånga limpor, som läggs på smord eller bakpappersklädd plåt. Jäs i ca 30 minuter.
  5. Grädda limporna nederst i ugnen i ca 40 minuter. Pensla dem med sirapsvatten och låt dem kallna på galler under bakduk. Limporna går bra att frysa.
  6. Tips! Pensla mellan limporna med smält fett innan du jäser dom, så går de lättare att ta isär. Skiva gärna brödet innan du fryser det, då går det bra att ta upp så många skivor, som det går åt. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (45)

  • MrDread 17 juli 2009

    Har precis gjort en sådan limpa, den är på jäsning nu, kan inte hålla mig, degen luktar verkligen gott

  • mattjejen 17 juli 2009

    Kul att du provar dom! Gissar att du har smakat iaf en skiva, hoppas du tycker dom e lika goda som jag tycker... skriv gärna å berätta...

  • lena4 21 juli 2009

    Bakade limporna igår, de blev jättebra. Ungdomarna käkade så det är inte mycket kvar. Betyg 5 från oss.

  • yvonne_malmquist 23 juli 2009

    Hej, bakade dessa limpor igår.Helt underbart goda! En 5 i betyg.Häls Yvonne i Götene.

  • elektra07 26 juli 2009

    Det bästa recept jag gjort limpor på. Smakade jättegott, stora fina limpor. En tog nästan slut samma dag. MUMS.

  • Disen 27 juli 2009

    Det här var verkligen goda sirapslimpor. Bra att det blev 4 st. Kommer att baka dom igen. Tack för receptet. Kram Disen

  • brohult 27 juli 2009

    Bakade limporna i helgen. De blev jättegoda! Alla i familjen gillade dem. Tack för ett bra recept!

  • susannmaria 30 juli 2009

    Toppengoda limpor! Har bakat dem 2 dagar i rad. Kul, lätt o jättegoda.

  • funnygirl 31 juli 2009

    Limporna var det godaste hembakat vi har ätit på länge. Kommer absolut att bakas igen.Men jag ska pröva att baka dom i formar nästa gång...

  • ulls 1 augusti 2009

    Tack för ett bra grundrecept på matbröd. Jag har bakat det idag , men hade bara 11 dl rågsikt hemma,så jag ersatte med 2dl grahamsmjöl, 2dl rågkross och 1 dl linfrö. Sen använde jag vetemjöl special. Jag sänkte temperaturen något och gräddade lite längre. Det blev supergott! Mvh/ ulls

  • Mammsen 2 augusti 2009

    Jättegott bröd!

  • Lindbergskan 2 augusti 2009

    Jättegoda limpor! Bra också att det blir mycket bröd och lite arbete=)

  • fiaflickan 6 augusti 2009

    Jättegoda limpor!! Tack för ett bra recept!!

  • Mammzan 26 augusti 2009

    Jättegott bröd tack för ett lätt o bra recept, jag tog 2 msk malda brödkryddor istället för det var vad jag hade hemma. Blir en återkommande favorit. Mammzan

  • Ritchie 29 augusti 2009

    Ett verkligen supergott bröd. Detta är ett kanon-recept. Rekommenderas starkt!

  • pinglan63 10 september 2009

    Det var riktigt gott bröd. Kommer jag att göra många gånger till.

  • pinglan63 10 september 2009

    Det var riktigt gott bröd. Kommer jag att göra många gånger till.

  • izzkizz 12 september 2009

    Gott bröd, men jag minskade sirapsmängden och bakade enbart på rågsikt. Fungerade utmärkt!

  • Ev3lina 12 september 2009

    Jättegoda kommer garaterat att baka bröden fler gånger!

  • Ev3lina 12 september 2009

    Jättegoda kommer garaterat att baka bröden fler gånger!

  • christincarlsson 9 oktober 2009

    Super goda. Klar 5

  • hermana 1 januari 2010

    Väldigt gott bröd! Tack!

  • strimma21 20 januari 2010

    Jättegoda limpor som gick hem hos familjen!

  • gds877 5 februari 2010

    Jättegoda.

  • Tine 6 februari 2010

    Hej ! Sirapslimpa från skärgården är ett toppen bröd Tack så mycket ! :) Tine

  • cassiopeja 7 februari 2010

    Det blev jätte gott! Dock kan jag inte forma limpor, det blev platt xD

  • rsica 10 februari 2010

    Gott och enkelt, helt enkelt! Gräddade limporna i långpannan och fick på så vis limporna som formbröd nästan.

  • Vxlhaxan 23 februari 2010

    Bakade din limpor igår, dom blev så goda... Tack för ett bra recept. Full pott från mig Kram Växelhäxan

  • VericaP 3 maj 2010

    Toppen! Tvååringen älskar allt från deg till limpa. :-)

  • Rikafia 25 juli 2010

    Bästa limpreceptet jag har testat! Tack för att du delade med dig!

  • Karolina92 29 juli 2010

    Jättegott bröd! Detta recept kommer att användas flitigt i framtiden! :)

  • petrissa 8 februari 2011

    Underbart bröd, det godaste jag någonsin bakat tror jag! Tack för receptet!

  • kekke46 12 februari 2011

    Det här brödet kommer jag att baka flera gånger mycket gott bröd. Gräddade limporna i bakformar. Blir 5 poängare från mig. Tack för receptet

  • Gumbi 9 juni 2011

    Jag var tvungen att dela degen i fler delar typ 6-8 annars vart inte brödet färdig gräddat. Men smaken är riktigt god och funkar perfekt tillsammans med ostoch smör

  • solen08 17 juli 2011

    Jättegott bröd som jag kommer baka ofta!

  • flabban 14 augusti 2011

    Ett mycket gott och lättbakat bröd som jag kommer att göra fler gånger, men kommer att minska ner lite på saltmängden. Tack för ett bra recept.

  • john1964js 2 september 2011

    Bakade detta igår,vilket gott bröd det blev.

  • pihal 15 oktober 2011

    Underbart goda, kommer att bakas fler gånger. 5 i betyg.

  • walterego 21 november 2011

    Riktigt goda limpor! Invigde min nyinköpta pizzasten (129-) och bakade på den. Fick på så sätt (?) en brun, fin botten på brödet. Tack för ett gott recept! 5:a!

  • Kakan1986 2 februari 2012

    Gjorde halv sats och de blev jättegott! Kommer garanterat att baka dessa igen, perfekt vardagsbröd!! En femma i betyg.

  • Nomman 29 maj 2014

    Gjorde brödet idag igen, fortfarande lika gott som första gången jag gjorde det! Klockren femma i betyg :)

  • fatsugfa 14 augusti 2014

    Hade aldrig gjort limpa förut och det blev en total succé ! Bor i Frankrike och kan äntligen äta lika god limpa som i Sverige ! :-)

  • Nandersohn 28 september 2014

    Väldigt gott blev det! vi sitter och mumsar i oss till sallad as we speak =) Vi hade ingen mortel och hittade bara hela kryddor så jag tog färdiga brödkryddor, funkade det också men kan tänka mig att smaken vore bättre med egna malda kryddor

  • ezabala 22 oktober 2015

    Jättegoda limpor! Jag hade bakat dom flera gånger, fast de blev alltid platta... tills jag hittade en video på youtube som visar hur man ska forma dom. Leta upp "Kungsörnens bakfilm: Forma en limpa" på youtube, de blev perfekta :-)

  • holeva 13 december 2016

    Har bakat efter detta recept i flera år och återkommer ständigt till det. Lättlagat och väldigt goda limpor blir det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.