Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sirapslimpor a´la 1945

 
Skriv ut

Satt och bläddrade i Hemmets kokbok från 1945 och hittade detta recept. Jag återger det ordagrant. Jag har inte bakat limporna själv så jag vet inte hur de smakar.

Ingredienser

Instruktioner

Drickat kokas upp. Hälften av vetemjölet röres ut med mjölken och tillsättes under flitig omrörning. Smeten får ett gott uppkok och lyftes av. Sirapen, fettet och kryddorna tillsättes, och då smeten svalnat inarbetas rågmjölet och den i litet ljum mjölk upplösta jästen. Degen arbetas smidig och blank och ställes därefter på varmt ställe att jäsa till sin dubbla storlek. Den arbetas sedan upp med resten av vetemjölet och ställes åter att jäsa. Sedan bakas den ut med vetemjöl i form av avlånga eller runda limpor. Dessa läggs på smorda plåtar eller långpanna att jäsa. Limporna penslas över med kallt vatten och gräddas i varm ugn. 2 gånger under gräddningen penslas limporna över med hett vatten. Likaledes då de färdiga tagas ut ur ugnen. De täckas sedan väl över så att skorpan ej blir hård.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.