Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sirapsrutor

(13 kommentarer)  
  • Serverar: 22 portioner
Skriv ut

Goda enkla sirapsrutor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 °. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör till jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, minst 5 minuter i maskin.
  2. Jäs under bakduk ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225°.
  3. Ta upp degen och arbeta den på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en ½ cm tunn kaka. Skär varje del i 14-16 bitar. (Mina blev 11 st, totalt 22) Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel.
  4. Om man vill ha dom lite högre och luftigare, låter man dom jäsa ytterligare ca 20 minuter, då blir dom som på bilden. Vill man ha dom åt det plattare hållet skickar man in dom direkt i ugnen.
  5. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • pytte24 12 december 2009

    Hej! Tack för ett bra recept, har bakat det två gånger. Det blir luftigt och gott. Har bytt ut vetemjöl mot rågsikt och det har funkat fint. Högsta betyg från mig. kram Pytte

  • eo79 15 februari 2010

    Mums....ett riktigt gott och luftigt matbröd. Dessutom var det väldigt enkelt att göra och få ingredienser, inget krångel! Det här matbrödet kommer jag att göra fler gånger!

  • evianaution 21 februari 2010

    Jätte gott bröd, alla älskar det här hemma. Plus enkelt att göra :)

  • oscarthim 5 april 2010

    Ungarna älskar dessa!

  • icn 21 juni 2010

    Mumsfillibabba..goda mackor blev det...hela familjen mumsade med glatt humör så nu får jag baka en omgång till.. Tack för ett bra recept!

  • mattjejen 24 juli 2010

    Ett toppenrecept, snabbt å enkelt att baka... jag hade inga brödkryddor hemma men dom blev jättegoda iaf... Ett av mina favoritbröd som kommer bakas ofta =)

  • radiohead 28 juli 2010

    Ett mycket gott bröd!!!! ska verkligen baka detta fler gånger

  • a4an 5 februari 2011

    Riktigt gott bröd!

  • Cassiopeya 6 februari 2011

    Enkelt, snabbt och smidigt! Jäste mitt bröd två gånger, blev superfluffigt! Familjen gav det högsta betyg;) Kavlade ut halva degen på ett bakplåtspapper och skar ut fyrkanter. Gick också bra!

  • emaxen 24 februari 2011

    Hej har nu bakat din sirapsrutor, de var väldigt lättbakade och goda. Kommer att göra dem lite grövre nästa gång med kli, äpple och lite annat smått och gott. Kommer absolut att använde detta recept fler gånger. Tack och ha en trevlig dag kram emaxen

  • ylwa 12 april 2011

    Detta bröd kan jag verkligen rekommendera, bakade de i går och nu är de slut, får lov att baka nya imorgon. Tack för ett gott och lättbakat recept. En klar 5+

  • Josses 27 maj 2011

    Har provat dessa några gånger nu. idag blandade jag även ner lite fint rågmjöl i dem. Fick tummen upp av familjen men tyvärr fick jag dem inte lika fina som dina på bilden men vad gör väl det. Huvudsaken är ju att de blev goda. Josses

  • Bumbis 11 juni 2011

    Jättegott bröd. Jag hade inget specialvetemjöl hemma men tog vanligt och hade i 1 tsk bakpulver, funkade utmärkt. Glömde att nagga innan ugnen men är glad för det för dom bliv precis som dina på bilden. Kommer definitivt att bakas igen, väldigt lätta att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.