Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sirapsrutor

 
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett gott bakverk att ha till kaffet. Kan frysas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smält margarinet. Blanda ägg och socker och vispa poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål. Tillsätt mjölblandningen i äggblandningen och vispa till en slät smet. Tillsätt mjölken i det smälta margarinet. Häll margarin och mjölkblandningen i smeten och rör till en jämn smet. Häll allt i en smord och ströad långpanna. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter. Ta ut kakan ur ugnen men låt den stanna i långpannan.
  2. Glasyr: Rör ihop alla ingredienser till en jämn blandning. Häll blandningen över den gräddade kakan direkt Ställ in allt i ugnen och grädda i ytterligare 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.