Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sirapsvåfflor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Holländska våfflor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda sockret med äggen, mjölken, mjölet, kanel och salt med smöret skurna i bitar.
  2. Forma degen till 12 små bollar. Värm våffeljärnet. Tryck en degboll i våffelgärnet och grädda i 30 sekunder.
  3. Till sirapen, smält 300 g smör och blanda i 600 g råsocker. Låt de smälta samman till en sirap. Dela våfflan på mitten och bred sirapsblandningen mellan. Ät och njut!

Kommentarer (3)

  • fanny___ 16 maj 2009

    Det här receptet är som att komma hem till utrecht. De är godast om de är varma värm dem inte i mikron för då går det dåligt värm dem på en kaffekopp :)

  • tibu 19 augusti 2010

    tyvärr... blev inte helt lyckad detta försök. när jag gräddade 30 sekunder då var våfflan fortfarande ganska rå, dvs fast på järnet .p försökte o vänta lite längre, mellan 1-2 minuter men det hjälpte inte heller :/ så det hela slutade med att istället för våfflor så hade jag massa småbitar och smulor överallt :)

  • maed85 13 augusti 2011

    Har nyss vart i Amsterdam och blev kär i detta bakverk. Provade ditt recept hemma och tyckte det blev bra. Men vad använder du för järn? Använder du ett vanligt våffeljärn?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.