Blanda sockret med äggen, mjölken, mjölet, kanel och salt med smöret skurna i bitar.
Forma degen till 12 små bollar. Värm våffeljärnet.
Tryck en degboll i våffelgärnet och grädda i 30 sekunder.
Till sirapen, smält 300 g smör och blanda i 600 g råsocker. Låt de smälta samman till en sirap.
Dela våfflan på mitten och bred sirapsblandningen mellan.
Ät och njut!
Det här receptet är som att komma hem till utrecht.
De är godast om de är varma värm dem inte i mikron för då går det dåligt värm dem på en kaffekopp :)
tibu19 augusti 2010
tyvärr... blev inte helt lyckad detta försök. när jag gräddade 30 sekunder då var våfflan fortfarande ganska rå, dvs fast på järnet .p försökte o vänta lite längre, mellan 1-2 minuter men det hjälpte inte heller :/
så det hela slutade med att istället för våfflor så hade jag massa småbitar och smulor överallt :)
maed8513 augusti 2011
Har nyss vart i Amsterdam och blev kär i detta bakverk. Provade ditt recept hemma och tyckte det blev bra. Men vad använder du för järn? Använder du ett vanligt våffeljärn?
Det här receptet är som att komma hem till utrecht. De är godast om de är varma värm dem inte i mikron för då går det dåligt värm dem på en kaffekopp :)
tyvärr... blev inte helt lyckad detta försök. när jag gräddade 30 sekunder då var våfflan fortfarande ganska rå, dvs fast på järnet .p försökte o vänta lite längre, mellan 1-2 minuter men det hjälpte inte heller :/ så det hela slutade med att istället för våfflor så hade jag massa småbitar och smulor överallt :)
Har nyss vart i Amsterdam och blev kär i detta bakverk. Provade ditt recept hemma och tyckte det blev bra. Men vad använder du för järn? Använder du ett vanligt våffeljärn?